Paardenzegening 2024

De traditionele paardenzegening gaat door op 20 oktober. Iedereen is welkom met paard en/of koets in Torhout. Dit jaar is de zegening toe aan zijn 21ste editie. De verzamelplaats dit jaar voor koetsen en paarden is de Kinderboerderij d' Oude Smelterij in de Ieperse Heerweg in Torhout.

Vanaf 9u zijn paardenliefhebbers vanuit Torhout en de weide omgeving welkom om deel te nemen aan deze traditionele wandeling. Na een prachtige ochtendwandeling van zo'n 8 kilometer langs rustige landwegen, weilanden en akkers, is het tijd voor koffie en soep in de Kinderboerderij. Om 11u vertrekken we dan in stoet naar de Markt in Torhout waar, onder hoorngeschal, de traditionele zegening zal plaatsvinden om 11u30. Ook dit jaar kan je met je hond of huisdier langskomen om deel te nemen aan de zegening en vervolgens nog een uitgestippelde hondenwandeling te doen.

Na de zegening is het mogelijk om een braadworst aan te kopen op de Markt. Daarna is het tijd voor de paarden en koetsen om aan het 2de deel van hun wandeling te beginnen. Ze volgen de felgekleurde wegwijzers doorheen het Brugse Ommeland met enkele tussenstops die voorzien in spijs en drank! Het eindpunt van deze wandeling is opnieuw de Kinderboerderij waar er nog kan nagepraat worden met vrienden en kennissen.

Inschrijven voor deze niet-te-missen wandeling kan door te mailen naar vrijetijdshuis@torhout.be of door te klikken op volgende link: https://forms.office.com/e/9nPdSU69TV 

Kostprijs 3 euro, kansentarief 0,60 euro mogelijk. 

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 3,00
Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge - 0,6 euro

Waar

Kinderboerderij D' Oude Smelterij

Organisatie

Vrijetijdshuis Torhout